søndag den 20. marts 2016

Påskelejren 2016

Hjemvendt fra årets påskelejr på Skåstrup Strand, hvor emnet i år var "Emil fra Lønneberg".

Alle mødtes fredag aften i hytten v. Skåstrup Strand og blev indlogeret i sovesalene, hvor Bæverne sov sammen, Ulvene sov sammen, Juniorerne sov sammen og Storspejderne sov sammen. Storspejderne sov både på sovesal og i telt udenfor.

Alle fik mulighed for at få nye bekendtskaber på sovesalene, hvor de ikke var blevet sat sammen med deres sædvanlige slæng og patruljekammerater.

Det samme gjaldt, da de blev delt ind i patruljer på tværs af enhederne og skulle fungere i denne patrulje på løbene om lørdagen. Det hele forløb stille og roligt og nye venskaber udsprang af dette. De mindre spejdere fik mulighed for at lære fra de store spejdere og de store spejdere fik udvist ansvar for deres patruljer og fik luftet patruljeleder-evnerne.

I løbet af weekenden var aktiviteterne inspireret af Emil fra Lønneberg og alle hans skarnsstreger. Der blev mulighed for at lave en Emil-lue, lave et Emil-gevær, lave beskøjt-inspirerede kager (som Emil kunne spise, når han løb over i værkstedet) og der var selvfølgelig også mulighed for at snitte sin helt egen træmand.

Fredag aften startede med første del af en Emil-film, som børnene og de mindst lige så begejstrede ledere fik set i løbet af weekenden. Det blev efterfulgt af pyjamas-party med høj musik, masser af balloner, chips og limbo.

Næste dag blev området set på morgenturen og til morgenmaden blev Magnus' fødselsdag fejret med fødselsdagssang til tonerne af Rasmus Mikkelsens trompet. Magnus fik pakket gaver ud og nu fik vi besøg af Rikke, som er præst nede i Aarup. Hun holdt en lille andagt, hvor hun snakkede om påsken og hvordan det hang sammen med Emil fra Lønneberg. Efter andagten var der inspektion af værelserne, hvor hvert et støvkorn blev vendt.

Til middagsmaden blev der spist pita-brød med fyld til den store guldmedalje og om eftermiddagen var børnene på endnu et løb i området, hvor der bl.a. blev leget det muntre køkken, kastet med træsko, leget stoleleg og lavet påskelejr-mærker.


Om aftenen var der svensk inspireret aftensmad: kartoffelmos med kødboller.

Aftenen blev sluttet af med lejrbål, som Storspejderne stod for, hvor der blev sunget spejdersange, vist sketch og lavet skumfidus-spise-konkurrence. Nu var det godnat til Bæverne og Ulvene og et stykke tid senere gik Juniorerne og Storspejderne også i seng.Aftenen og natten var dog ikke slut endnu for Junior- og Storspejderne, da de skulle på natløb et par timer senere, hvor der skulle tændes bål, trækkes trailer og andre ting.

Efter en lille times tid var Juniorernes del af natløbet færdig og Storspejderne fortsatte på den lidt mere voldsomme del, hvor de bl.a. skulle redde en leder fra et røgfyldt telt, varme en meget afkølet mand nede på stranden og hjælpe to knapt så smarte ledere, der havde hhv. hugget et par fingre af og haft et stykke brændende træ i hænderne. Lederne måtte beroliges og spejderne skulle yde førstehjælp.

Efter det gik Storspejderne også i seng, så de var nogenlunde friske til om søndagen.


Søndagen blev startet med skønsang og smuk musik af lederne, så børnene kunne få en stille start på dagen.

Nogle af lederne gik en lille mini-hike med Juniorerne og Storspejderne (og de Ulve, der ville med) og nu skulle flaget sættes. Morgenmaden blev spist og efter den var der inspektion af værelserne.

Derefter så alle den sidste del af Emil-filmen, hvor Emil reddede Alfred.

Herefter fik alle spejderne mulighed for at lave forskellige ting: spille Twister, spille rundbold, lege Freezer udenfor, snitte flere træmænd og lege, hvad de havde lyst til.

Efter middagsmaden (pita-brød med fyld) blev alles tasker båret udenfor og der blev leget igennem igen indtil forældrene dukkede op. Vi afsluttede påskelejren med uddeling af glemte ting og enhedernes afslutningssange. Tak for i år og vi ses igen på Skåstrup Strand i 2017.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar