Info om kurser (inkl. priser)Der er mange forskellige kurser, som man kan tage på og de bliver udbudt hvert år på forskellige spejdercentre rundt omkring i landet.

Fælles for dem alle er, at gruppen betaler 50 % af deltagerbeløbet.

Ved Roland 2 betaler gruppen hele deltagerbeløbet (man skal dog have været på Roland 1 først).


************************************************

Se oversigt over kurser / datoer på KFUMs hjemmeside: LINK

Oversigt over alle kurser på Drev: LINK

************************************************


Roland 1 = 13-15 årPå Roland 1 kommer du med i en patrulje af spejdere fra hele landet. Efter en uges træning er I en lille elite-enhed af spejdere med styr på lejrliv og et fantastisk sammenhold. Du vil opdage, at der er mange spejdere som dig i hele landet.

Der er nogle, der siger, at spejderånden findes i sin reneste form på et Roland 1 kursus. Du sover i telt, laver mad over bål og tager på løb sammen med din patrulje. Inden længe kan du binde tyve-knob med lukkede øjne og lede din patrulje igennem alt slags terræn.

Det er nemt at finde nye venner på et spejderkursus, for alle er en del af noget større. Den stab, som laver kurset, har selv været på Roland engang. Nu afholder de kurset, samtidig med at de giver deres færdigheder videre.

Kurset er for spejdere mellem 13 og 15 år. Det afholdes flere steder i landet, og ligger som regel i sommerferien eller i påsken. Hvis du kigger i kalenderen, kan du se de kommende kurser og tilmelde dig.


Efter kurset kan du...
Vise dine kammerater hjemme i gruppen en masse færdigheder.
Arbejde bedre sammen med andre og indgå i en patrulje i forskellige roller.
Bygge en lækker lejrplads og bo i den.

“Sporten i spejderarbejdet er at finde det gode i hver eneste spejder og udvikle det."

Lord Baden-Powell, spejderbevægelsens grundlæggerRoland 2 = 14-16 år


Hvad tror vi på som spejdere?

Hvorfor virker Learning By Doing?

Hvordan laver man en fed oplevelse for sine spejderkammerater?

På Roland 2 får du en dybere indsigt i, hvordan spejdermetoden fungerer. Du lærer nogle af de tricks, din leder kender, og du får en masse viden om både mennesker og planlægning.

Mens du lærer andre spejdere at kende, lærer du måske også noget om dig selv?

Kurset er både teoretisk og praktisk, og du vil opleve, hvad frihed under ansvar betyder, når du planlægger patruljedøgn og klarer dig uden hjælp fra ledere.

Når du har været på Roland 2, kan du stå for møder og ture for din patrulje. Du lærer at stå foran andre og instruere, og du bliver klar til at tage et større ansvar i din patrulje og i din hverdag.

Kurset er for spejdere mellem 14 og 16 år. Meget af kurset foregår indendørs, og det afholdes som regel i påsken eller efterårsferien.

“Den rigtige måde at blive lykkelig på er at gøre andre mennesker lykkelige. Forsøg at efterlade verden en smule bedre end du fandt den.”
Lord Baden-Powell, spejderbevægelsens grundlægger

Diamant = 15-17 år


Diamant er et praktisk kursus, som Roland 1, men meget mere udfordrende. Du lærer at håndtere pressede situationer, og når du bliver presset, lærer du dig selv og din patrulje bedre at kende.

På Diamant kan alt ske. Det bliver større, vildere og vådere end du er vant til, og hvert Diamant-kursus er forskelligt, så vær beredt på lidt af hvert! På kurset har du en super kompetent stab, der guider dig igennem de fysiske udfordringer og din personlige udvikling.

Du kommer hjem fra Diamant med ømme fødder, nye venner og følelsen af at kunne dobbelt så meget, som da du tog afsted.

Diamant er for spejdere mellem 15 og 17 år. Det foregår udenfor i påsken eller i efterårsferien. Afprøv dig selv i nye situationer, hold hovedet koldt og mød spejdere fra hele Danmark. Husk på: Diamanter skabes under pres.

“Uden eventyr ville livet være dødbringende kedsommeligt. Med omhyggelig navigeren, oprigtig sejlads og glad vedholdenhed er der ingen grund til, at din rejse ikke skulle blive en fuldstændig succes, uanset hvor lille et vandløb du starter i.”

Lord Baden-Powell, spejderbevægelsens grundlægger
Diamant Extrem = 18-20 år


Diamant Extrem er for spejdere, der har gennemført Diamant og trænger til at få brudt endnu flere grænser. Ligesom på Diamant, klarer du dig kun, hvis du arbejder sammen med andre og holder hovedet koldt.
Staben vil presse dig på alle tænkelige måder, og du lærer hvad og hvor meget du kan bidrage med i pressede situationer. På kurset vil du arbejde sammen med andre i grupper, der ikke nødvendigvis ligner den klassiske patrulje og du vil få indsigt i hvordan både du og andre reagerer i forskellige situationer.
Diamant Extrem er hovedsageligt et fysisk udendørs kursus, hvor fokus ligger på individuel læring og hvor man lærer at forstå sig selv bedre. 
Kurset er for spejdere mellem 18 og 20 år, og foregår som regel i efterårsferien.

“Undlad individuelle konkurrencer, én spejder mod en anden, men forsøg altid at have patruljen som et hold, så de svageste forsøger at gøre sig selv bedre for at forbedre gennemsnittet, og således konkurrerer for patruljens bedste og ikke for sig selv.”
Lord Baden-Powell, spejderbevægelsens grundlægger


ULK = 17-20 år


På UngdomsLederKursus møder spejderne moderne ledelsesværktøjer på et højt niveau. ULK skaber dygtige ledere ved at udvikle deltagernes selverkendelse og udfordre dem på andet end fysik.
ULK bliver betragtet som et meget krævende kursus - til trods for, at man sover indenfor og får maden serveret.
Deltagerne er med til at forme kurset, og efter kurset har du lært at elske dine konflikter og hade "plejer". På kurset vil du også møde formidling, feedback, anerkendende tilgang og mange flere emner, som vil gøre dig til en bedre leder.
Kurset er en blanding af teori og praksis for spejdere mellem 17 og 20 år.

“Princippet, som spejderarbejdet virker efter, er at spejderens idéer bliver studeret, og han bliver opmuntret til at uddanne sig selv i stedet for at blive instrueret.”
Lord Baden-Powell, spejderbevægelsens grundlægger


Ingen kommentarer:

Send en kommentar